Què és el mindfulness?

El Mindfulness o Atenció Plena … segur que n’heu sentit a parlar…. és fàcil trobar cursos o sessions als que assistir per tal de conèixer els seus beneficis .Però no es tracta de res nou!  Aquesta pràctica  té el seu origen fa uns 2500 anys  en la tradició budista .

El doctor Jon Kabat-Zinn, referent mundial d’aquesta tècnica ,va ser el primer a introduir-la com a suport a psicoteràpies  en pacients amb problemes de salut com l’ estrés, l’ansietat, els trastorns associats al son o la tolerància al dolor fa uns 30 anys en la seva Clínica per a la Reducció de l’Estrès en el Centre Mèdic de la Universitat de Massachusetts. Ell va  definir el Mindfulness com:“parar atenció de manera intencional al moment present, sense jutjar”. Aquest tipus d’atenció és la que ens permet aprendre a relacionar-nos de forma directa amb allò que està passant en la nostra vida, aquí i ara, en el moment present.

Però… de què va això del el Mindfulness???

Embed from Getty Images

Doncs es tracta d’ un conjunt de tècniques i exercicis mentals que permeten entrenar la ment per experimentar la realitat sense cap rebuig de l’experiència que s’estigui vivint en cada moment , per mantenir-nos serens i connectats amb el aquí i ara, sense distraccions que ens allunyin de viure el present plenament. És fonamental que en practicar-ho prenguem consciència de la nostra respiració i dels nostres pensaments, que sentim els colors, els sons i les sensacions que ens transmet  tot el que tinguem al nostre voltant.

3 respostes a Què és el mindfulness?

 1. Esther Ruiz ha dit:

  Hola bon dia, treballo al Hospital de la Vall d’Hebron i m’estic iniciant en la pràctica del Mindfulness.
  Estaria molt interessada en contactar amb vosaltres si pogués ser de manera presencial o via telefónica, donat que voldria avançar més en aquesta disciplina amb tants beneficis.

  Atentament

  Esther Ruiz (mail: eruiz@vhebron.net)

 2. Cristina Villoro ha dit:

  Bon dia.
  Treballo a l’Hospital Vall d’Hebron
  Estaria interessada en saber si vosaltres feu formació per a professionals de la salut per poder aplicar-lo tant en la meva vida diària com en els pacients pediatrics que tinc al meu carrec i les seves families.
  Gràcies per endavant

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s