Pèsols ofegats amb fideus de calamar

600 g de pèsolsAda-pesols ofegatsParellada_16_08
Una ceba gran
200 g de porros
Un gra d’all
Un grapat de julivert
Mitja copa de xerès
40 ml d’oli d’oliva
400 g de calamars

 

Sofregiu la ceba picada amb l’all, uns deu minuts, a foc lent. Afegiu-hi els porros i continueu sofregint-ho a foc baix, només uns cinc minuts. Poseu-hi el xerès i deixeu-ho reduir. Afegiu-hi els pèsols, sofregiu-los un minut. Salpebreu i cobriu-ho d’aigua. Tapeu la cassola i deixeu-ho coure uns deu minuts.
Tritureu una quarta part dels pèsols amb una mica més d’aigua. Salpebreu-ho.
Si veieu que us ha quedat una textura molt rugosa, passeu-ho pel colador xinès.
Per fer els fideus només heu de fer servir la bossa dels calamars. Talleu-les per una banda, de dalt a baix, i poseu-les plans sobre una superfície. Talleu-les a tires ben fines.
En una paella calenta, salteu els fideus només un moment per trencar-los la cruor.
A la base del plat, poseu-hi la crema de pèsols, a sobre els pèsols guisats i acabeu amb els fideus de calamars.

recepta_03