Llobarro amb crosta de patates i salsa de tomàquets confitats

Ada-Llobarro amb crosta de patates_Parellada_16_25

4 llobarros de granja
Dues patates grans
1 ceba gran
100 ml de vi blanc
2 kg de tomàquets pera
5 grans d’all
Una branca de farigola fresca
Oli d’oliva
Sal

Filetegeu els grans d’all.
Comenceu fent els tomàquets confitats. Talleu-los longitudinalment i traieu-los les llavors. Deixeu-los escórrer cara avall una estona i, llavors, passeu-los a una placa de forn, de cara amunt. A sobre, poseu-los una làmina d’all, empolvoreu-los amb farigola i ruixeu-los amb unes gotes d’oli d’oliva. Enforneu-los durant dues hores a 100 °C. Tritureu-los, allargant-los amb oli. Poseu-los en un “biberó”.
Filetegeu els llobarros i deixeu-los nets d’espines.
Filetegeu les patates, tan fines com pugueu, amb una mandolina. Disposeu una tira de patates en la zona de la carn del llobarro. En una paella poseu un fil d’oli i coeu-hi els filets de llobarro, per la part de la patata, a foc fort. Han de fer una mica de crosta, però no estaran cuits encara. Aboqueu-hi el vi blanc, abaixeu el foc i deixeu que es cogui uns deu minuts. En aquest temps el vi s’haurà evaporat, les patates seran cuites i hauran fet una crosta bonica.
Gireu el filet de llobarro i acabeu d’enrossir-lo per la part de la pell.
Serviu-ho acompanyat de la salsa de tomàquets confitats.

recepta_07

Anuncis