Cigrons, verdures en escabetx i tomàquets de jardí

Ada-5 Cigrons verdures en escabetx Parellada_16_06

400 g de cigrons cuits
300 g de remolatxa cuita
300 g de tomàquets de jardí

Per a la coliflor en escabetx
500 g de coliflor
1 pastanaga
4 grans d’all
100 ml de vinagre de xerès o de poma
100 ml de vi blanc
100 ml d’oli d’oliva
Unes branques de farigola
Unes boles de pebre negre
Una cullerada de pebre vermell dolç
2 fulles de llorer
Sal

Escaldeu la coliflor tallada a brots, només uns cinc minuts, en aigua bullint. Refresqueu-la de seguida. En una cassola coeu la pastanaga, tallada a dauets, i els grans d’all sencers, amb un raig d’oli, uns cinc minuts. Afegiu-hi el vinagre de xerès i el vi blanc, juntament amb la farigola, el llorer i el pebre trencat. Ha de coure uns minuts. Apagueu el foc i afegiu el pebre vermell i la coliflor. Deixeu que es maceri.
Barregeu els cigrons amb la coliflor, la remolatxa cuita tallada a daus i els tomàquets de jardí. Afegiu-hi una mica de sal, si cal.

recepta_06