Els dies en què la calor arriba al seu punt màxim, de ben segur ens ve més de gust beure que menjar. Per això us volem presentar un plat fred i refrescant que tant es pot menjar amb cullera com beure en un got.
Els nostres companys de la UBP de la Catalunya Central ens fan la aquesta proposta.
Per a 6 persones
Total 10’ de preparació.
- La pell de ½ llimona
- Unes fulles de menta
- 1 kg de meló madur, pelat i sense llavors
- 150g de poma verda pelada i sense llavors
- 150g de brou de pollastre o verdures fred
- 1 polsim de sal
- 1 polsim de pebre blanca mòlta
- 30g de nata líquida al 18% de greix
Preparació
- Ratllar la pell de la llimona.
- Afegir el meló i la poma a trossets, el brou, una fulla de menta, la sal, el pebre i batre-ho tot al màxim de potència fins que quedi una crema molt fina. Si es fa amb liquadora la crema quedarà més fina.
- Afegir la nata i barrejar sense batre per evitar que es talli fins que quedi tota homogènia.
- Comprovar el punt de sal i si es desitja una crema mes fina es pot passar pel sedàs.
- Servir molt freda.
Informació nutricional
Energia: 69,4 kcal/ració · 290,1 Kj/ració
2,3% ingesta recomanada en homes · 3% ingesta recomanada en dones
Hidrats de carboni: 13,2 g/ració
Proteïnes: 1,3 g/ració · Greixos: 1,2 g/ració · Colesterol: 3,5 mg/ració · Fibra: 1,7 g/ració
Apta per a celíacs (sempre que la nata líquida, el pebre blanc mòlt i el brou estiguin exempts de gluten), al·lèrgics a les proteïnes de l’ou, als fruits secs i marisc, control de pes, diabètics i/o amb risc cardiovascular mitjà/alt i embarassades.
No apte per a intolerants a la lactosa i/o al·lèrgics a les proteïnes làcties.