Ingredients
Carxofes
Oli d’oliva
Alls
En aquesta recepta no us diré les quantitats, perquè varien en funció de la mida de les carxofes i de la cassola.
Cobriu el fons d’una cassola amb oli d’oliva. Traieu els grans dels alls i poseu-los al fons de la cassola, n’hi ha d’haver prou quantitat per cobrir-lo. A continuació, col·loqueu les carxofes netes (sense les primeres fulles) amb la base a sobre dels alls. És important que les carxofes ocupin tota la cassola, perquè no es puguin bellugar i quedin dretes. Poseu-los un rajolí d’oli a dins i deixeu-les coure entre 5 i 10 minuts en aquesta posició i amb una tapa posada.
Passat aquest temps doneu la volta a les carxofes i manteniu-les en aquesta posició també entre 5 i 10 minuts (el temps depèn de la mida de les carxofes).
Després, doneu-los la volta novament i deixeu-les en aquesta posició fins al final de la cocció (qu.
I, ara ja podeu gaudir al màxim d’aquest plat senzill i ràpid de fer!