Us presentem una recepta típica de tardor, cardiosaludable de poques calories i fàcil de preparar.
Ingredients
- 400 grams de ceps frescos (millor petits)
- Suc d’una llimona
- Oli d’oliva
- Pebre negre
- Sal en escates (opcional)
Com ho fem?
- Netegem els ceps i pelem els peus.
- Barregem el suc de llimona amb l’oli d’oliva i ho batem fins que s’emulsioni.
- Un cop tenim els ceps tallats a làmines en un plat, disposem per sobre l’emulsió d’oli i llimona.
- Posem per sobre pebre negre i una mica de sal en escates.
Beneficis
- el cep és saborós i baix en calories per la qual cosa resulta un aliment perfecte per les dietes d’aprimament. Aporta fibra, aminoàcids essencials vitamines (B i D) al nostre organisme.
- la llimona té un escàs valor calòric i aporta una quantitat important de vitamina C i flavenoides d’efecte antioxidant.
- L’oli d’oliva és l’aliment més característic de la dieta mediterrània. Conté quantitats importants de vitamines Ai E i compostos fenòlics amb important acció antioxidant. Ens aporta una part important de greixos monoinsaturats (70-80% d’àcid oleic) i una gran proporció de greixos poliinsaturats (àcid linoleic) d’efecte cardioprotector.