Carpaccio de ceps

CEPSPer a 4 persones

Us presentem una recepta típica de tardor, cardiosaludable de poques calories i fàcil de preparar.

Ingredients

  • 400 grams de ceps frescos (millor petits)
  • Suc d’una llimona
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • Sal en escates (opcional)

Com ho fem?

  1. Netegem els ceps i pelem els peus.
  2. Barregem el suc de llimona amb l’oli d’oliva i ho batem fins que s’emulsioni.
  3. Un cop tenim els ceps tallats a làmines en un plat, disposem per sobre l’emulsió d’oli i llimona.
  4. Posem per sobre pebre negre i una mica de sal en escates.

Beneficis

  • el cep és saborós i baix en calories per la qual cosa resulta un aliment perfecte per les dietes d’aprimament. Aporta fibra, aminoàcids essencials vitamines (B i D) al nostre organisme.
  • la llimona té un escàs valor calòric i aporta una quantitat important de vitamina C i flavenoides d’efecte antioxidant.
  • L’oli d’oliva és l’aliment més característic de la dieta mediterrània. Conté quantitats importants de vitamines Ai E i compostos fenòlics amb important acció antioxidant. Ens aporta una part important de greixos monoinsaturats (70-80% d’àcid oleic) i una gran proporció de greixos poliinsaturats (àcid linoleic) d’efecte cardioprotector.