Què vol dir una bona cocció de la carn?

Al forn

Embed from Getty Images

Hem d’aconseguir que l’interior de la carn arribi als 65/70 oC, graduant el forn entre els 180 i 190 oC. Fent això ens assegurem que els microorganismes es redueixen al màxim.

En el cas del boví sabrem que ha arribat a aquesta temperatura quan comenci a agafar un color gris. I en el cas del pollastre, quan deixi de ser de color rosa.

Barbacoa

Embed from Getty Images

És una tècnica molt pràctica però amb un efecte negatiu, que és la producció d’hidrocarburs aromàtics tòxics que s’originen quan les gotes de greix cauen sobre les brases. Per aquest motiu, és recomanable precuinar els aliments al forn, escollir els trossos més magres i retirar-ne el greix visible abans de col·locar-los a la graella. Sobretot, hem d’evitar que la carn es cremi.

Microones

Al microones podem descongelar peces petites de carn i peix en poc temps; això impedeix el creixement de microorganismes.

També podem cuinar-hi verdures, hortalisses, carns i cereals sense afegir-hi oli; per això, aquesta tècnica és ideal per cuidar la nostra salut i fer-hi diversos plats en cas de dietes d’aprimament.

També permet escalfar els plats en poc temps.