Els diferents tipus de carn: pollastre, porc, xai i boví

A la carn crua hi ha microorganismes propis de l’animal que poden produir infeccions alimentàries, però la majoria es destrueixen amb la calor de la cocció. És important tenir-ho en compte, ja que actualment ha augmentat el  consum de carns crues o semicrues.

Embed from Getty Images

Abans de cuinar la carn, es pot estovar donant-li uns cops amb un corró.

Les carns es poden cuinar a la planxa, al forn, bullides, guisades,  fregides, etc.

Les tècniques de cocció que requereixen menys oli són bullir, coure a la planxa i al forn.

Embed from Getty Images

Guisar: pot ser una cocció saludable i saborosa, si es fa adequadament. Hem de fer servir poca quantitat d’oli i afegir-hi les verdures, les hortalisses, els cereals i/o els llegums alhora que la carn.

Embed from Getty Images

Coure al forn: amb aquesta tècnica obtenim un doble benefici. El primer és que no hem d’afegir-hi oli i la quantitat de calories és menor que amb altres tipus de cocció; el segon és que si comencem la cocció a foc fort es fa una crosta que impedeix que l’aigua surti del múscul, cosa que fa la carn més melosa i saborosa, i en conserva millor els nutrients.

Anuncis