Preparació i processament culinari dels aliments: tècniques de cuina segures i saludables

Iniciem una sèrie de consells de salut anomenada “Preparació i processament culinari dels aliments: tècniques de cuina segures i saludables”, que hem elaborat basant-nos en la Guía de la alimentación saludable de la Sociedad Española de Nutrición Comunitaria (SENC).

Hi ha diverses tècniques de cuina, però les més utilitzades són:

  • bullir,
  • rostir,
  • coure a la planxa,
  • saltar,
  • coure al vapor,
  • fregir,
  • cuinar amb el microones.

Cada tipus de preparació té el seu secret, ja sigui per aconseguir un gust característic o bé una consistència adequada dels aliments.

En aquesta sèrie us explicarem quina és la manera més saludable de preparar diversos tipus d’aliments, per poder-ne conservar alguns nutrients que són més delicats.

Dedicarem un consell específic a fer-vos recomanacions sobre la cocció d’aquests aliments:

  • verdures i hortalisses,
  • fruites, ous i llegums,
  • i Carn

Finalment, destinarem un apartat a la tècnica de fregir els aliments.