Iniciem una sèrie de consells de salut anomenada “Preparació i processament culinari dels aliments: tècniques de cuina segures i saludables”, que hem elaborat basant-nos en la Guía de la alimentación saludable de la Sociedad Española de Nutrición Comunitaria (SENC).
Hi ha diverses tècniques de cuina, però les més utilitzades són:
- bullir,
- rostir,
- coure a la planxa,
- saltar,
- coure al vapor,
- fregir,
- cuinar amb el microones.
Cada tipus de preparació té el seu secret, ja sigui per aconseguir un gust característic o bé una consistència adequada dels aliments.
En aquesta sèrie us explicarem quina és la manera més saludable de preparar diversos tipus d’aliments, per poder-ne conservar alguns nutrients que són més delicats.
Dedicarem un consell específic a fer-vos recomanacions sobre la cocció d’aquests aliments:
- verdures i hortalisses,
- fruites, ous i llegums,
- i Carn
Finalment, destinarem un apartat a la tècnica de fregir els aliments.