Alimentació i menopausa

La menopausa o, més apropiat, la postmenopausa, és una etapa de la vida de la dona que s’inicia amb la interrupció definitiva de les menstruacions per la pèrdua de l’activitat fol·licular de l’ovari i que abasta aproximadament un període de 10 anys.

Apareixen canvis hormonals propis de la menopausa i també canvis esperats pel pas del temps, encara que per a la majoria de les dones és una etapa de canvis positius. És un moment propici per prendre una actitud activa amb la finalitat de mantenir uns hàbits saludables. A més, s’ha de tenir en compte que són propis d’aquesta etapa la pèrdua de massa òssia i la tendència a l’augment de pes amb acumulació de greix sobretot abdominal.

Pel que fa a hàbits alimentaris saludables, la majoria de les recomanacions són comunes a les que es donen per la població en general, tenint en compte que s’ha de disminuir el consum de begudes alcohòliques, reduir la sal dels menjars, controlar la ingesta de greixos i mantenir una ingesta adequada de calci i vitamina D.

Altres hàbits saludables que no s’han d’oblidar són la pràctica d’exercici físic regular i, en dones que encara siguin fumadores, l’abandó del consum de tabac.

RECOMANACIÓ NUTRICIONAL ADAPTADA PER A DONES AMB MENOPAUSA ELABORADES PER LA UNITAT DE SUPORT NUTRICIONAL DE L’HOSPITAL UNIVERSITARI DE LA VALL D’HEBRON 

Tríptic menopausa

Per saber-ne més:

http://www.msssi.gob.es/ciudadanos/proteccionSalud/mujeres/docs/ConsejosMenopausia.pdf

http://www.msssi.gob.es/ciudadanos/proteccionSalud/mujeres/recomendaciones/recMenopausia.htm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s