Alimentació i activitat física

Tai Txi 016

Un dels pilars fonamentals per mantenir-nos sans és la realització d’activitat física de manera regular, com a mínim 30 minuts diaris, cinc dies a la setmana. Aquesta activitat  combinada amb una alimentació sana milloren la nostra qualitat de vida.

En ocasions s’associen l’activitat física i la dieta com a eines per controlar o disminuir el pes corporal, però ambdues tenen importància per si soles per al manteniment de la salut en la població general.

Quan l’activitat física està planificada, estructurada, és repetitiva i realitzada amb un objectiu relacionat amb la millora o el manteniment d’un o més components de l’aptitud física parlem d’exercici físic o esport.

En general, les necessitats nutricionals i alimentàries de l’esportista són gairebé idèntiques a les de les persones sedentàries. Necessiten carbohidrats, greixos, proteïnes, vitamines, minerals i aigua en quantitats determinades per l’edat, estructura corporal i nivell d’activitat. Una dieta equilibrada es basa fonamentalment en hidrats de carboni (55-65%), incloent aliments rics en proteïnes (10-15%9 i greixos (25-30%). Excepte en esportistes que realitzin exercici intens, l’aigua és suficient com a líquid de reemplaçament.

S’aconsella com a pautes a l’hora de realitzar exercici físic esperar com a mínim 2 a 3 hores de digestió havent dinat, mantenir una hidratació abans i durant l’exercici sense esperar a tenir sensació de set, basar l’alimentació abans de l’entrenament en aliments rics en hidrats de carboni i pobres en greixos i proteïnes i, després de l’exercici reposar novament les reserves amb aliments rics en hidrats de carboni.

RECOMANACIÓ NUTRICIONAL ADAPTADA PER A ESPORTISTES ELABORADES PER LA UNITAT DE SUPORT NUTRICIONAL DE L’HOSPITAL UNIVERSITARI DE LA VALL D’HEBRON 

Tríptic esport

Per saber-ne més:

http://www.uned.es/pea-nutricion-y-dietetica-I/guia/deporte/index.htm?ca=n0

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s