L’ICS promociona l’activitat física entre el seu personal amb el concurs #JomActivo a les xarxes socials

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física, l’ICS anima els seus treballadors a incorporar dins el seu dia a dia activitats com ara pujar les escales, baixar de l’autobús una parada abans d’arribar al destí, caminar o ballar.

• L’Institut Català de la Salut (ICS) vol difondre recomanacions relacionades amb l’activitat física per a una bona salut entre les treballadores i els treballadors de l’empresa. Per aquest motiu, convoca un concurs a les xarxes socials, per tal que hi comparteixin com incorporen l’activitat física en el seu dia a dia.

L’Àrea de Prevenció de Riscos ?coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra el 6 d’abril? vol promoure que els professionals prenguin consciència de la necessitat d’incorporar l’activitat física a la seva vida diària, com un hàbit saludable. Per això, proposen algunes activitats que, si es fan cada dia, milloren la salut: pujar les escales, baixar de l’autobús una parada abans per arribar a destí caminant, ballar o fer bricolatge, poden ser-ne alguns exemples.

El concurs començarà el dilluns 1 d’abril i restarà obert fins al 6 d’abril, Dia Mundial de l’Activitat Física. Durant aquests dies, es difondran a través dels diversos perfils socials de l’ICS les imatges que participaran al concurs #Jomactivo. Així, el personal de l’ICS que vulgui participar-hi podrà veure les diverses propostes compartides i triar quina de les pràctiques s’adapta més a les seves necessitats.

Com es pot participar en el concurs #Jomactivo?

Per participar en el concurs cal compartir a les xarxes socials imatges d’aquesta activitat física que es fa diàriament. Les fotos s’han d’enviar per Twitter (compartint-la amb les etiquetes de la campanya) i/o per Facebook (enviant-la per missatge directe) als perfils de l’ICS (@icscat); per correu electrònic (prevencio.ics@gencat.cat).

En el cas de Twitter, cal incloure l’etiqueta general #JomActivo i l’etiqueta corresponent a l’activitat que apareix a la foto, que es pot triar entre les següents:

•Baixar una parada abans del destí, quan vaig a treballar amb transport públic. Etiquetes: #JomActivo #baixantabansdelbus
•Utilitzar les escales a la feina o en els desplaçaments.
Etiquetes: #JomActivo #pujantlesescales

•Anar a peu a fer els encàrrecs (anar a comprar, acompanyar els fills a l’escola, sortir amb els amics…)
•Etiquetes: #JomActivo #caminantatotarreu
•Evitar d’estar assegut/uda més de dues hores (aixecar-se, caminar, estirar-se, etc.) Etiquetes: #JomActivo #moventme
•Fer les activitats de manera activa (fer la neteja domèstica, bricolatge, jardineria, etc.)
•Etiquetes: #JomActivo #fenttasquesactives
Si la persona que hi participa vol fer alguna activitat que no sigui a la llista, pot crear una etiqueta pròpia, que haurà d’afegir al tuit després de la genèrica de la campanya: #JomActivo.

També cal tenir en compte que si es mencionen altres companys per animar-los a formar part de la iniciativa, la participació tindrà el doble de valor a l’hora del sorteig.

Entre totes les persones que hi participin es sortejaran cinc ampolles d’aigua reutilitzables, lliures de BPA.

Condicions del concurs

– Hi poden concursar totes les treballadores i treballadors de l’ICS i dels centres d’investigació adscrits a la institució.

– Només s’acceptaran fotografies enviades per personal de l’ICS o dels instituts de recerca adscrits a l’organització.

– Les imatges presentades han de ser pertinents, és a dir, no s’han d’allunyar del tema del concurs que és la promoció de l’activitat física com a hàbit saludable.

– En la fotografia, s’ha de veure la persona fent l’activitat.

– El termini de recepció de les imatges comença l’1 d’abril i acaba el dia 6 d’abril a les 23.59 h. El guanyador o guanyadora es donarà a conèixer la setmana següent.

– Formes d’enviament de les imatges: a Twitter (compartint-la amb l’etiqueta #Jomactivo #(nom de l’activitat), a Facebook (enviant-la com a missatge privat al compte de Facebook de l’ICS), al correu electrònic (prevencio.ics@gencat.cat, indicant-hi el nom complet i el lloc de treball així com a l’assumpte “Concurs #Jomactivo #activitat”) o a través de la plataforma Biwel.

– Si les fotografies s’envien a través de les xarxes socials, els participants han de seguir el perfil corporatiu @icscat. Aquesta mesura s’aplica perquè des de l’organització es pugui contactar amb els participants, en cas de qualsevol dubte. A Twitter, si el nom del seu compte no és prou clar, i per confirmar que es tracta d’una persona vinculada a l’ICS, l’organització podrà demanar-li el nom complet a través d’un missatge directe. Quan s’utilitzi Facebook, s’ha d’enviar el nom complet i el del centre on treballa la persona concursant, juntament amb la fotografia.

– S’acceptaran fins a cinc participacions per professional, mentre estigui actiu el concurs.

– El sorteig entre tots els participants es farà a través de la plataforma Random.org i es publicarà amb la fotografia de la persona guanyadora.

– Les persones que participen en el sorteig accepten que l’ICS faci difusió de les imatges enviades a través dels canals de comunicació de la institució.

– Entre totes les persones que hi participin es sortejaran cinc ampolles d’aigua reutilitzables, lliures de BPA.

– Els participants han d’acceptar les condicions del concurs.

Aquesta entrada s'ha publicat en Activitat física, DMFA19 i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s