Acompanyament en el retorn al treball

El retorn al lloc de treball després de patir una malaltia amb lesions o seqüeles es presenta per al treballador com un handicap pels dubtes i incerteses que li genera la reincorporació a la feina, l’adaptació a aquesta, etc.

Cal dir que en el nostre àmbit la detecció de problemes de salut derivats d’una incapacitat temporal llarga (IT), es fa de forma programada amb els reconeixements mèdics després d’una baixa superior a tres mesos. O bé té lloc en el decurs dels seguiments per accident de treball, sospita de malaltia relacionada amb el treball o sospita de malaltia professional.

 També es fa de forma voluntària amb la comunicació per part del treballador afectat, ja que aquest, en molts casos, abans de retornar es posa en contacte amb la Unitat Bàsica de Prevenció per transmetre els dubtes sobre la incorporació amb lesions o seqüeles al seu treball habitual.

 A tall d’exemple, descrivim un cas en què s’ha portat a terme l’acompanyament d’un tècnic sanitari després d’una baixa prolongada com a conseqüència d’un problema osteomuscular. En aquest cas, el treballador ja estava en seguiment pel mateix problema de salut.

 Un cop valorat el treballador a la consulta mèdica i emesa l’aptitud condicionada amb les recomanacions mèdiques laborals, es mantenen diferents reunions amb el mateix treballador, el seu superior immediat i personal de l’Àrea Tècnica de la UBP per analitzar les tasques encomanades i contrastar-les amb l’avaluació de riscos laborals.

 Després d’analitzar les tasques que té encomanades el treballador, es creu convenient fer una avaluació de riscos específica del lloc de treball, la qual va incloure una avaluació ergonòmica exhaustiva.

 Mentre s’efectuen aquestes avaluacions, se li faciliten altres mesures organitzatives i ergonòmiques per tal que pugui continuar treballant sense perjudicar el seu problema de salut. Paral·lelament, se li fa seguiment mèdic i seguiment sociolaboral, a través de la Comissió d’Adequació del Llocs de Treball, comissió on està representada la Direcció i els treballadors del centre.

AUTORS: UBP Terres d’Ebre
Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Benestar emocional i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s