Resultats inicials del qüestionari IPAQ als treballadors de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona 2013-16

Des del setembre de 2013, la Unitat Bàsica de Prevenció (UBP) Girona ofereix enquestes sobre hàbits saludables a tots els treballadors que es fan exàmens de salut. Els passa un qüestionari de resposta voluntària i anònima del Pla d’activitat física, esport i salut (PAFES), impulsat pel Govern de Catalunya (pel Departament de Salut i la Secretaria General de l‘Esport), que té com a objectiu millorar la salut mitjançant l’activitat física. És el Qüestionari IPAQ Activitat física.

En tot aquest període s’han recollit 578 enquestes, de les quals 236 corresponen a treballadors de l’Hospital Dr. Josep Trueta, 315 de l’atenció primària de Girona i 27 de l’IDIBGI.

Per a la presentació d’aquest blog, les dades se centren exclusivament en les quatre categories de personal més nombroses de l’Hospital Trueta (professionals de medicina, diplomats universitaris d’infermeria [DUI], tècnics en cures auxiliars d’infermeria [TCAI] i administratius).

grafic-1

Gràfic 1. Nombre de treballadors enquestats a l’Hospital Trueta, segons categoria professional

grafic-2

Gràfic 2.  Intensitat d’exercici físic, segons categoria professional

En el gràfic 2 es pot veure que la majoria d’enquestats fan exercici físic moderat. S’observa que la categoria que té un percentatge més alt de persones que practiquen exercici físic d’intensitat alta és la corresponent als professionals de medicina. En canvi, el personal administratiu presenta un major percentatge d’hàbits més propers al sedentarisme o de menor intensitat física (un 46%).

grafic-3

Gràfic 3. Intensitat d’exercici físic, segons grup d’edat

En el gràfic 3 s’observa una tendència a adquirir hàbits sedentaris o de menor intensitat física a mesura que augmenta l’edat, encara que a la franja d’edat de 51 – 60 anys (que és potser quan disminueixen les càrregues familiars i les persones es fan més conscients que s’han de cuidar a causa de l’edat) hi ha un increment d’exercici físic que no es manté en la dècada següent.

AUTORS: UBP GIRONA
Aquesta entrada s'ha publicat en Exercici físic, Hàbits saludables i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s