Què vol dir una bona cocció de la carn?

Al forn

Hem d’aconseguir que l’interior de la carn arribi als 65/70 oC, graduant el forn entre els 180 i 190 oC. Fent això ens assegurem que els microorganismes es redueixen al màxim.

En el cas del boví sabrem que ha arribat a aquesta temperatura quan comenci a agafar un color gris. I en el cas del pollastre, quan deixi de ser de color rosa.

Barbacoa

És una tècnica molt pràctica però amb un efecte negatiu, que és la producció d’hidrocarburs aromàtics tòxics que s’originen quan les gotes de greix cauen sobre les brases. Per aquest motiu, és recomanable precuinar els aliments al forn, escollir els trossos més magres i retirar-ne el greix visible abans de col·locar-los a la graella. Sobretot, hem d’evitar que la carn es cremi.

Microones

Al microones podem descongelar peces petites de carn i peix en poc temps; això impedeix el creixement de microorganismes.

També podem cuinar-hi verdures, hortalisses, carns i cereals sense afegir-hi oli; per això, aquesta tècnica és ideal per cuidar la nostra salut i fer-hi diversos plats en cas de dietes d’aprimament.

També permet escalfar els plats en poc temps.

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació saludable, Hàbits saludables i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s