Els diferents tipus de carn: pollastre, porc, xai i boví

A la carn crua hi ha microorganismes propis de l’animal que poden produir infeccions alimentàries, però la majoria es destrueixen amb la calor de la cocció. És important tenir-ho en compte, ja que actualment ha augmentat el  consum de carns crues o semicrues.

Embed from Getty Images

Abans de cuinar la carn, es pot estovar donant-li uns cops amb un corró.

Les carns es poden cuinar a la planxa, al forn, bullides, guisades,  fregides, etc.

Les tècniques de cocció que requereixen menys oli són bullir, coure a la planxa i al forn.

Embed from Getty Images

Guisar: pot ser una cocció saludable i saborosa, si es fa adequadament. Hem de fer servir poca quantitat d’oli i afegir-hi les verdures, les hortalisses, els cereals i/o els llegums alhora que la carn.

Coure al forn: amb aquesta tècnica obtenim un doble benefici. El primer és que no hem d’afegir-hi oli i la quantitat de calories és menor que amb altres tipus de cocció; el segon és que si comencem la cocció a foc fort es fa una crosta que impedeix que l’aigua surti del múscul, cosa que fa la carn més melosa i saborosa, i en conserva millor els nutrients.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació saludable, Hàbits saludables i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Els diferents tipus de carn: pollastre, porc, xai i boví

  1. Esther Ferrer Martinez ha dit:

    s’hauria de recomanar no consumir pollastres criats en granjes, ja que el maltractament al que els sotmeten no el podem ignorar. Crec que s’hauria de recomanar que el pollastre que consumim sigui absolutament ecológic, amb els corresponents certificats que així ho acreditin. També és molt millor per la salut, sobre tot pel tema de les hormones que els hi adminstren. El mateix caldria dir del altres animals que ens mengem, però estaria bé començar per algun i de moment el pollastre és el que mes es consumeix. A veure si disminum entre tots el consum de pollastres de granja i podem aconseguir un canvi en la forma de tractar aquests animals.

    • riscosucp ha dit:

      Benvolguda,

      Moltes gràcies pels teus comentaris. El nostre objectiu amb aquests articles no és valorar la qualitat alimentaria. El que volem és compartir la correcta aplicació de les tècniques de cuina perquè aquesta sigui més saludable.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s