Assistència sanitària i vacances. Ho teniu previst?

Embed from Getty Images

La Sandra Anguita, tècnica de l’Àrea de Finançament i Coordinació Econòmica Assistencial de la DEO, ha elaborat un apunt molt complet sobre l’assistència sanitària durant les vacances.

Si voleu viatjar a països estrangers durant les vacances, a continuació us donem informació i algunes eines d’ajuda en el cas que necessiteu assistència sanitària.

Si el vostre viatge és a països pertanyents a la Unió Europea o a l’Entorn Econòmic Europeu (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Eslovènia, Eslovàquia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Holanda, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Polònia, Portugal, el Regne Unit, la República Txeca, Romania, Suècia, Xipre, Islàndia, Liechtenstein i Noruega o Suïssa), és convenient que tramiteu la targeta sanitària europea (TSE). Amb aquesta targeta se us reconeix el dret a rebre les prestacions sanitàries necessàries, des del punt de vista mèdic d’acord amb la legislació del país.

Abans o durant el vostre viatge, pot resultar útil descarregar-vos l’APP oficial de la targeta sanitària europea, en què trobareu les pautes sobre com utilitzar la TSE en els 28 països. S’hi inclou informació general sobre la targeta, els números de telèfon d’emergència, els tractaments i costos coberts, així com la manera de reclamar el reemborsament i a qui contactar en cas de pèrdua de la targeta. Cal que tingueu en compte que aquesta targeta no substitueix l’assegurança de viatge.

Igualment, cal saber que hi ha altres països que tenen subscrit un conveni d’assistència sanitària bilateral amb l’Estat espanyol: Andorra, Brasil, Xile, Marroc, Tunísia i el Perú.

Resta de països. Cal que tingueu en compte que, si voleu viatjar a països considerats de risc en relació amb l’adquisició de malalties endèmiques, us podem aconsellar i prestar assistència sanitària a les unitats de salut internacional de l’ICS.

Aquesta entrada s'ha publicat en Assistència sanitària i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s