Beneficis de l’activitat física també a l’estiu

20150412_113612_resized

L’activitat física aporta múltiples beneficis tant a curt com a llarg termini, ajuda a la prevenció del sobrepès i l’obesitat, millora el sistema cardiovascular, la sensació de benestar i l’autoestima. A llarg termini, amb l’exercici físic obtenim sempre beneficis per a la prevenció de malalties cròniques.

Cal adaptar l’activitat física a cada edat i circumstància. Molta gent comença a fer exercici físic a la primavera i l’estiu. S’han de tenir sempre en compte unes precaucions especials a l’hora de realitzar exercici, sobretot en èpoques de calor.

Podeu començar a fer exercici caminant més (per exemple si deixeu el cotxe aparcat a una distància considerable del lloc on heu d’anar), pujant i baixant escales, utilitzant el transport públic i baixant unes parades abans de la destinació, i limitant el temps que esteu davant la televisió. A la feina és convenient que no mantingueu més de 20 minuts la mateixa posició, que intenteu no agafar l’ascensor i, si podeu, que us desplaceu sempre caminant. La constància és una bona aliada per mantenir-vos en forma.

És millor fer exercici a les hores en què el sol és més suau, al matí abans de la 13 h o a la tarda després de les 17 h. Intenteu fer l’exercici quan la temperatura sigui inferior a 25 graus. Sempre que sortiu utilitzeu protecció (crema solar, barret i ulleres de sol).

Hidrateu-vos força, tant durant l’exercici com després, beveu aigua sempre que pugueu i, si l’exercici ha estat intens, beveu una beguda isotònica. L’augment de l’activitat muscular durant l’exercici incrementa la producció de calor de l’organisme; el 80% de l’energia produïda per a la contracció muscular es dissipa en forma de calor.

Cal que tingueu en compte que les necessitats hídriques variaran en funció de l’edat, del tipus de modalitat esportiva, de la intensitat i la duració de l’exercici les condicions extremes de temperatura o falta d’humitat.

Porteu roba ampla, que sigui lleugerament absorbent i permeable a la suor i de colors clars.

Les sabates han de tenir soles consistents i gravades (perquè siguin adherents), amortidors i talons reforçats. No us han d’estrènyer els peus: heu de sentir-vos còmodes portant-les.

 

Recordeu sempre que cal fer exercicis d’escalfament abans i després de l’activitat. L’escalfament ha de ser suau i s’han de fer estiraments, controlar el ritme cardíac, i la intensitat de l’exercici.

Aquesta entrada s'ha publicat en Exercici físic, Hàbits saludables, Qui som i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari