Com podeu comprar els aliments de manera intel·ligent

Jornada Alicia CC 086-bis

El primer pas, i el més important, per gaudir d’una alimentació saludable és que els aliments que compreu siguin també saludables. Quan aneu a comprar escolliu els aliments que després menjareu; si compreu amb pressa o amb l’estómac buit, és molt difícil que ho feu bé.

La millor manera de comprar aliments sans és planificar quins voleu comprar. Per això, heu de seguir els passos següents:

  1. Planifiqueu els menús setmanals intentant respectar les quantitats recomanades a la piràmide de l’alimentació saludable.
  2. Penseu quins àpats preparareu durant la setmana i qui vindrà a dinar o a sopar.
  3. Repasseu el rebost per evitar de comprar productes que ja teniu. D’aquesta manera, evitareu el malbaratament dels aliments.
  4. Feu una llista i poseu-hi ordre agrupant els aliments en tres columnes: una per als aliments frescos, una altra per als congelats i una altra per als aliments no peribles. Així, evitareu que es facin malbé.

El fet de planificar els menús i els aliments que heu de comprar us estalvia temps i diners. A l’hora d’anar a comprar heu de tenir en compte que és millor que:

  • hi aneu amb temps, quan hàgiu descansat i no tingueu gana.
  • verifiqueu la data recomanada de consum dels aliments.
  • comproveu que els pots o els paquets estan en perfecte estat.
  • comenceu per comprar els productes no peribles, després els frescos i els refrigerats i, en darrer lloc, els congelats.
  • eviteu de col·locar la carn i el peix crus a sobre d’altres aliments, i que separeu els productes de neteja dels aliments.

 

 

 

(Basat en la” Guía de la alimentación saludable” de la Sociedad Española de Nutrición Comunitaria)

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació saludable, Hàbits saludables i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s