Treball amb pantalles de visualització de dades. Exercicis de relaxació visual.

relaxacio visual2Molts de nosaltres treballem de manera ininterrompuda davant de l’ordinador durant una part important de la jornada de treball.

Amb el pas de les hores, la fatiga es fa present als nostres ulls. Això no és un fenomen aïllat. Aquesta simptomatologia és força freqüent entre els usuaris de pantalles de visualització de dades.

A banda de realitzar la visita preceptiva a Vigilància de la Salut de la vostra unitat bàsica de prevenció per detectar qualsevol problema ocular, la realització dels breus exercicis següents us pot ajudar força a mantenir una bona salut ocular i fer més agradables les vostres tasques.

Tant de bo que us siguin d’utilitat!

1.- “Mireu” la foscor

Col·loqueu els colzes sobre la taula. A continuació, poseu els dits d’una mà sobre dels de l’altra mà, tanqueu els ulls i poseu-vos els palmells al damunt dels ulls.

Relaxeu-vos i mantingueu aquesta posició d’un a tres minuts.

2.- . Moveu els ulls d’un costat a un altre

Aturats de peu dret o asseguts amb l’esquena dreta, mireu cap Sense moure el cap, mireu cap a l’esquerra. Concentreu-vos en el que hi vegeu.

Mireu cap endavant de nou. Llavors, mireu cap a la dreta. Concentreu-vos en el que hi vegeu. Podeu fer servir algun objecte per fixar-hi la vista, per exemple un llapis.

 Moveu els ulls d’un costat a un altre, cinc vegades. Repetiu aquest cicle tres vegades.

  relaxacio visual_1

  1. Moveu els ulls cap amunt i cap avall

Asseieu-vos amb l’esquena recta i mireu cap amunt. A continuació, concentreu-vos en el que hi vegeu. Mireu cap avall. No tingueu por d’arrufar el front oles celles. És bo per als ulls.

Mireu cap amunt i després cap avall cinc vegades. Repetiu aquest cicle tres vegades.

 4. Moveu els ulls en diagonal

Mireu cap endavant. Mireu cap avall i cap a l’esquerra. Després moveu els ulls en diagonal i mireu cap amunt i cap a la dreta. Concentreu-vos en el que hi vegeu.

Repetiu aquest exercici cinc vegades, i després mireu capendavant. Repetiuel mateix exercici mirant cap avall i cap a la dreta i després mirant cap amunt i cap a l’esquerra. Repetiu aquest cicle tres vegades.

5. Moveu els ulls en cercle

Moveu els ulls circularment en el sentit de les agulles del rellotge,cinc vegades, i després en sentit contrari, unes altres cinc vegades.

Repetiu aquest cicle tresvegades.

 6. Enfoqueu la mirada a prop i lluny

Centreu-vos en un objecte proper, per exemple, un llapis. Ha d’estar a 20-30 cm de distància dels ulls. Després, busqueu alguna cosa llunyana. Centreu-vos en aquest objecte distant i tracteu d’observar-lo detalladament. A continuació, cerqueu de nou l’objecte proper.

Canvieu d’enfocament cincvegades. Repetiu aquest cicle tres vegades.

 7. Primer exercici de concentració

Asseieu-vos amb l’esquena recta. Mireu capendavant. Enfoqueu la mirada en un punt situat a l’horitzó, aproximadament a l’alçada i al mig de les vostres celles. Concentreu-vos en aquest uns segons. Mireu cap endavant sense fixar els ulls.

Repetiu l’enfocament anterior i canvieu-lo cincvegades. Repetiuaquest cicle tres vegades.

relaxacio visual

 8. Segon exercici de concentració.

Asseieu-vos amb l’esquena recta. Mireu cap endavant. Enfoqueu la mirada en la punta de vostre nas durant uns segons. Després mireu cap endavant una altra vegada sense fixar els ulls.

Canvieu d’enfocament cinc vegades. Repetiu aquest cicle tres vegades.

  1. Primer massatge als ulls.

Tanqueu els ulls primer suament i després amb força. .

Heu de mantenir-los ben tancats durant 2-3 segons. Relaxeu els músculs del voltant dels ulls. Tanqueu-los de nou. Repetiu-ho deuvegades.

relaxacio visual2

  1. Segon massatge als ulls.

Tanqueu els ulls. Toqueu-vos suaument les parpelles i feu-vos un massatge als ulls realitzan moviments circulars. Pressioneu-los lleugerament, sense fer gaire força Feu deu moviments circulars, primer cap a la dreta i després cap a l’esquerra.

Aquesta entrada s'ha publicat en Hàbits saludables, Qui som, Relaxació visual i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s