Total Worker Health

0008544416O-849x565Aquesta és la introducció de la publicació  Promising and Best Practices in Total Worker Health: Workshop Summary (Pràctiques prometedores i millors en la salut total del treballador: Resum del taller):

“Combinades amb les mesures empresarials més tradicionals, en matèria de seguretat i salut al lloc de treball i amb les activitats de promoció de la salut, hi ha nous programes adreçats a la població laboral que busquen promoure una millora del seu estat de salut ja sigui ajudant-la a deixar el tabac, perdre pes, reduir l’estrès, o fer més exercici regularment.

Per donar suport a aquestes iniciatives, alguns empresaris han fet canvis en les seves polítiques i serveis empresarials per donar suport a l’activitat física i l’alimentació saludable; alguns empresaris han establert aliances amb altres recursos de la comunitat per proveir (els seus treballadors) d’educació per a la salut,  materials de promoció de la salut i altres serveis relacionats.

D’una organització a una altra, l’interès i els recursos varien, de la mateixa manera que ho fan les prioritats per impulsar aquests tipus de programes”.

Aquesta publicació és el resultat del treball d’un grup multidisciplinari d’experts creat per debatre les seves experiències amb l’objectiu d’integrar la seguretat i la protecció de la salut a la feina amb la promoció de la salut en aquest mateix àmbit.

Hi ha diverses maneres d’enfocar les activitats per protegir i promoure la salut dels treballadors. Un dels participants en aquesta sessió va assenyalar que, en general,  aquestes activitats podien dividir-se en quatre categories d’actuacions principals:

  1. Donar suport als comportaments saludables (per exemple, mitjançant exàmens de salut o creant la figura d’un promotor de salut).
  2. Fer prevenció de malalties i lesions relacionades amb el treball (per exemple, el control de riscos laborals i les actuacions millorades d’ergonomia en els llocs de treball).
  3. Reduir l’estrès relacionat amb la feina (per exemple, fomentant el suport social entre els treballadors i facilitant l’equilibri entre el temps dedicat al treball i a la família, a través de diferents mecanismes).
  4. Ampliar els recursos i les oportunitats de benestar i salut relacionades amb la feina (per exemple, disponibilitat de serveis sanitaris, permisos o retribucions per tenir cura de la malaltia de familiars infants o ancians, capacitació laboral o polítiques d’adequació salarial).

Si esteu interessats en el tema, podeu trobar aquesta publicació a l’enllaç següent:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK268668/pdf/TOC.pdf

Imatge: Photl.com

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Hàbits saludables i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s