Activitat física: Percepció i pràctica.

FotoAvui us proposem una entrada directament relacionada amb professionals d’infermeria i pràctica d’exercici físic. És un estudi realitzat als Estats Units d’Amèrica però aplicable al nostre medi.

Les recomanacions dels experts que encoratgen els adults a realitzar 30 minuts diaris d’activitat física d’intensitat moderada, tots els dies de l’any, segueixen en vigor tot i que es van fer ara ja fa més de deu anys. Malgrat l’abundant recerca que evidencia els múltiples beneficis de l’activitat física, només prop d’un terç del total d’adults segueix aquestes recomanacions.
Usant com a marc la teoria de Pender sobre promoció de la salut (segons la qual la conducta està motivada pel desig d’aconseguir el benestar i el desenvolupament del potencial humà), aquest estudi es va centrar en les relacions entre, d’una banda, les creences de persones del col·lectiu d’infermeria sobre els beneficis de la pràctica d’exercici físic; de l’altra, les pautes i comportaments propis respecte a aquesta pràctica; i, també, les recomanacions d’exercici que feien als pacients, ja fossin com a element de promoció de la salut o bé com a part d’un pla de tractament.

Els resultats van mostrar correlacions positives entre la percepció sobre els beneficis de l’activitat física, la seva pràctica i les recomanacions d’exercici fetes als pacients. El personal d’infermeria que creu en la promoció de la salut i adopta comportaments saludables és més propens a ser un model positiu i a ensenyar aquests comportaments als pacients. A les conclusions, els autors inclouen recomanacions per a la pràctica i la recerca futures i consideren que l’ús de l’activitat física per prevenir o disminuir la prevalença de determinades malalties és un repte per als professionals d’infermeria i per als pacients mateixos.

Per a més informació: Esposito EM1, Fitzpatrick JJ. Int J Nurs Pract. 2011 Aug; 17(4): 351-6. doi: 10.1111/j.1440-172X.2011.01951.x. Registered nurses’ beliefs of the benefits of exercise, their exercise behaviour and their patient teaching regarding exercise.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Exercici físic, Hàbits saludables i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s