Fundació Alícia ensenya al centre Corporatiu a menjar millor

2014-04-28 13.54.14Núria Cinca (dietista-nutricionista) i Marc Puig-pey (cuiner) de la Fundació Alícia van ensenyar a menjar millor als professionals del Centre Corporatiu de l’ICS, durant una sessió celebrada el dia 28 d’abril de 2014, a la sala d’actes.

Aquesta va combinar la teoria amb la pràctica, que va consistir en la preparació de diferents plats imaginatius i fàcils de fer.  La conferència obria el cicle d’activitats que l’Àrea de Prevenció de Riscos Laborals ha organitzat per celebrar el Dia Internacional de la Seguretat i la Salut a la Feina.

Al començament de la xerrada, els experts de la Fundació Alícia van alertar que l’obesitat és un problema cada cop més freqüent a tot el món, que està relacionat amb moltes malalties. Un fenomen especialment preocupant és el de l’obesitat infantil, que no para de créixer. A l’Estat espanyol, més d’un de cada quatre infants pateix sobrepès. Els tècnics de la Fundació van explicar que, darrere d’aquesta veritable epidèmia, es troba el desconeixement sobre què i com hem de menjar. I és que el fet de seguir una alimentació saludable no només depèn de quins aliments mengem, sinó d’altres factors com la manera de cuinar-los i de menjar-los, així com de l’activitat física que realitzem. Aquests quatre aspectes formen part de la piràmide d’Alícia.

Experiència satisfactòria

Durant la sessió, els especialistes van destacar que el fet de seguir una alimentació saludable no és sinònim d’ensopiment. Al contrari, menjar bé ha de ser una experiència “sensorialment satisfactòria, que cobreixi les necessitats, equilibrada, segura i adaptada a les característiques individuals i culturals de la persona”. També es va explicar, mitjançant exemples pràctics com es pot fer compatible el concepte menjar saludable amb el fet de fer-ho a la feina.

Els experts d’Alícia van destacar la importància de compartir els àpats en família i d’evitar menjar mentre es realitzen altres activitats, com mirar la televisió, consultar el telèfon mòbil o treballar davant de l’ordinador, perquè afavoreixen menjar més del compte. També van recomanar alguns trucs per ser més actius mentre estem a la feina, així com unes guies d’alimentació saludable per a :

–       Primera infància:       descarga guia

 

–       Etapa escolar:            descarga 2

 

–       Adults i gent gran:    guia-de-alimentacion-saludable

Pel que fa a la programació del menú, els especialistes van recomanar realitzar entre quatre i sis àpats diaris, deixar entre tres i quatre hores entre cada menjada, i sopar entre dues i tres hores abans d’anar a dormir. També van fer esment a la necessitat de reduir la improvisació i planificar la compra dels aliments, com a mesura per estalviar i per tenir una alimentació més equilibrada. Els especialistes van destacar la importància de saber cuinar, perquè “les persones que cuinen acostumen a tenir una alimentació més saludable”.

La darrera part de la xerrada va estar dedicada a la conservació dels aliments, per tal d’evitar intoxicacions alimentàries i reduir el malbaratament. Els especialistes van explicar que, per preparar els aliments de manera segura, cal mantenir les superfícies netes i seguir les normes bàsiques d’higiene, separar els aliments crus dels cuinats, coure bé els aliments i refrigerar-los al més aviat possible.

2014-04-28 14.40.37El cuiner va posar en pràctica el que s’havia explicat a la xerrada elaborant diferents receptes sorprenents, com ara una hamburguesa de sardines, uns fideus fets amb vegetals,  crema de mongeta blanca, canelons de carbassó farcits amb verdures o pizza vegetal , entre d’altres.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació saludable, Hàbits saludables i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s